vietnamilainen kanasalaatti
2:lle

Vietnamilainen kanasalaatti

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Rintafilee, Maustamaton
1/2 tl suolaa
300 g kiinankaalia
3 kevätsipulin vartta
1 porkkana
100 g paahdettuja paprikasuikaleita (säilyke)
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
kourallinen maapähkinöitä
Kastike:
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
2 tl Sriracha-kastiketta
2 rkl kalakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tl sokeria

Ohjeet

  1. Paista fileeviipaleet tilkassa öljyä ja maista suolalla. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
  3. Leikkaa kevätsipulit pieniksi pätkiksi ja porkkanat ohuiksi tikuiksi.
  4. Hienonna huolimattomasti minttu ja korianteri.
  5. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  6. Sekoita keskenään kaikki salaatin ainekset ja kastike.
  7. Viimeistele maapähkinöillä.