3-4:lle

Välimeren Meze-setti

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Sisäfilee, Sitruuna-Timjami
pieniä varrastikkuja
Tzatziki:
1/2 kurkku
1 tl suolaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Porkkanahummus:
2 keitettyä porkkanaa paloiteltuna
400 g kypsiä kikherneitä valutettuna
2 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 sitruunan mehu puristettuna
2 tl Srirachaa tai muuta vahvaa chilikastiketta
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
lehtipersiljaa

Ohjeet

  1. Raasta kurkku karkealla terällä ja sekoita suolan kanssa siivilässä.
  2. Laita siivilä kulhon päälle ja anna kurkkujen valuttaa nestettä noin tunnin ajan.
  3. Sekoita sillä aikaa muut tzatzikin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
  4. Mittaa kaikki porkkanahummuksen ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen.
  5. Aja seos tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä
  6. Kaavi hummus kulhoon ja koristele lehtipersiljalla ja tilkalla oliiviöljyä.
  7. Pujota sisäfileet varrastikkuihin.
  8. Grillaa vartaat tai paista pannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen.
  9. Sekoita vielä valutetut kurkut tzatzikin joukkoon ja kokoa koko setti pyötään ja nauti haluamasi lisukkeiden kanssa.