4:lle

Uunikanaa, kermaista lehtikaalia & paahdettuja perunoita

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Uunikana, Tomaatti & Tapenade
300 g lehtikaalia
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl kermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/8 tl jauhettua muskottipähkinää
Paahdetut perunat:
500 g perunaa paloiteltuna
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta

Ohjeet

  1. Kypsennä Uunikana pakkauksen ohjeen mukaan ja valmistele sillä aikaa paahdetut perunat sekoittamalla kaikki sen ainekset yhteen.
  2. Kun kana on ollut uunissa 20 min, siirrä perunat uuniin laakeassa vuoassa. Näin kana ja perunat kypsyvät samaan aikaan.
  3. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit.
  4. Poista lehdistä kova kantaosa ja leikkaa lehdet muutamaan osaan.
  5. Sulata voi kasarissa ja kuullota hienonnettuja sipuleita pari minuuttia.
  6. Lisää kaalit ja jatka pyörittelyä toiset pari minuuttia.
  7. Lisää kerma ja mausteet ja anna hautua hiljalleen 10 minuuttia.
  8. Tarjoa kaali ja paahdetut perunat uunikanan seurana.