4:lle

Uunikana & paprika-oliivifocaccia

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Uunikana, Tomaatti & Juusto
Focaccia:
7 dl vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
3-4 dl vettä
Pinnalle:
2 rkl oliiviöljyä
1 suippopaprika renkaina
50 g kivettömiä Kalamata-oliiveja
2 oksaa rosmariinia
sormisuolaa
mustapippuria
tummaa balsamicoa

Ohjeet

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon öljy ja noin 40 °C vesi pienissä erissä, kunnes taikina on muotoiltavissa, mutta vielä pehmeää.
  3. Vaivaa taikinaa usean minuutin ajan, kunnes se on kimmoisa.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna kohota liinan alla tunnin ajan.
  5. Nosta taikina pöydälle ja vaivaa siitä ilma pois.
  6. Kauli taikinasta noin 2 cm paksuinen levy ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.
  7. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  8. Painele sormella syviä koloja taikinaan ja voitele pinta oliiviöljyllä.
  9. Paina koloihin paprikarenkaat ja oliivit.
  10. Tiputtele pinnalle vielä rosmariininoksia, sormisuolaa, balsamicoa ja muutama rouhaisu mustapippuria.
  11. Paista leipä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan.
  12. Anna leivän jäähtyä liinan alla ja anna uunin lämpötilan laskea 180-asteeseen.
  13. Kypsennä uunikana pakkauksen ohjeen mukaan.
  14. Leikkaa jäähtynyt focaccia paloiksi, dippaa leipää kanan liemeen ja nostele kananpaloja leivän päälle.