Kanapata
4:lle

Paprikainen kanapata

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Fileekuutio, Maustamaton
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
2-3 rkl rypsiöljyä
3 dl kanalientä
1 pkr smetanaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl savupaprikajauhetta
3/4 tl suolaa
Viimeistelyyn:
100 g fetajuustoa
1 rkl kapriksia
1 ruukku lehtipersiljaa

Ohjeet

  1. Nosta fileekuutiot huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprikat.
  3. Kuullota sipulit ja paprika pannun tai padan pohjalla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään.
  4. Ruskista kanakuutioiden pinnat paistinpannulla rasvassa.
  5. Kaada sipulit ja paprikat takaisin pannuun ja lisää myös kaikki loput ainekset.
  6. Keitä pataa 10 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää ja kastike kiehunut hieman kasaan.
  7. Viimeistele pata fetajuustomurulla, kapriksilla ja lehtipersiljasilpulla. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.