3-4:lle

Naapurin emännän kanasalaatti

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Sisäfilee, Sitruuna-Timjami
1 granaattiomena
1 kotimainen omena
200 g salaatteja (rucola, frisee, pinaatti, punamangoldi, vuonankaali jne.)
50 g kypsytettyä cheddaria
50 g kurpitsan siemeniä
sormisuolaa
Kastike:
1/2 dl granaattiomenan mehua
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl vahvaa sinappia
mustapippuria myllystä
muutama salvianlehti suikaloituna

Ohjeet

  1. Halkaise granaattiomena ja kopistele siitä lusikalla punaiset siemenet ja mehu talteen.
  2. Valmista kastike ja anna maustua jääkaapissa.
  3. Raasta cheddar karkeaksi raasteeksi.
  4. Paahda kurpitsan siemeniä pannulla tilkassa rypsiöljyä, kunnes ne alkavat poksua. Mausta suolalla.
  5. Paista sisäfileet kypsiksi pannulla tilkassa rypsiöljyä (n. 5 min).
  6. Leikkaa hieman jäähtyneet fileet muutamaan osaan.
  7. Pese omena ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
  8. Sekoita kulhossa salaatit, omenaviipaleet, cheddar, kanat ja kastike.
  9. Ripottele salaatin päälle granaattiomenan siemenet ja paahdetut kurpitsan siemenet.
  10. Yhdistä kaikki kastikeainekset salviaa lukuun ottamatta korkeaan ja kapeaan kulhoon.
  11. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
  12. Sekoita salvia kastikkeen joukkoon ja nauti salaatin seurana.