3-4:lle

Kanapata & palsternakkamuusi

Ainekset

1 pkt Naapurin Maalaiskanan Kanaa, Mojo Rojo
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli suikaleina
3 valkosipulinkynttä viipaleina
1 dl valkoviiniä
400 g kirsikkatomaatteja säilykkeenä
1 pieni punainen chilipalko hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 ruukku basilikaa
Palsternakkamuusi:
300 g palsternakkaa
600 g jauhoisia perunoita
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 dl kermaa

Ohjeet

  1. Ruskista kanapalat pannulla oliiviöljyssä.
  2. Lisää pannulle sipulit ja valkosipulit ja jatka hetki sekoittelua.
  3. Kaada valkoviini pannulle ja anna kiehahtaa.
  4. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit, chili ja mausteet.
  5. Anna hautua hiljalleen 15 minuuttia ja tarkista suolan riittävyys.
  6. Sekoita lopuksi joukkoon kokonaiset basilikanlehdet ja tarjoile pata palsternakkamuusin kera.

Palsternakkamuusi:

  1. Kuori ja paloittele palsternakat ja perunat.
  2. Keitä juurekset kypsiksi.
  3. Valuta vesi pois ja lisää joukkoon voi ja suola.
  4. Soseuta tasaiseksi sähkövatkaimella.
  5. Vatkaa lopuksi joukkoon ruokakerma.