GMO-vapaata kananlihaa

Me uskomme siihen, että ihminen on sitä mitä syö. Ja niin on muuten kanakin. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota siihen millä kananpoikamme ruokitaan. Lintujen ruoka koostuu pääosin kotimaisesta kaurasta ja vehnästä, mutta mukana on myös vastuullisesti tuotettua GMO-vapaata soijaa. Olemmekin luomun ohella ainoa GMO-vapaan kananlihan tuottaja Suomessa. Vastuullisesti tuotetun, sertifioidun soijan käytöllä voimme estää soijan tuotannon yleisiä ongelmia, kuten metsäkatoa ja sitä kautta ilmastopäästöjen kasvua, luonnon monimuotoisuuden heikkenemistä ja eroosiota.

Maku aina edellä

Me Naapurin Maalaiskanalla maustamme tuotteemme aina maku edellä. Suosimme pintamausteita ja valikoimastamme löytyy laaja-alaisesti hyviä vaihtoehtoja vaativaan makuun. Olemme tuoneet markkinoille mm. uudenlaisia luuttomia tuotteita.

Vaihda vaaleaan

Kanan vaaleassa lihassa on runsaasti hyvää proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja, mutta vain vähän rasvaa. Naapurin Maalaiskana on siis kaikin puolin laadukas, turvallinen ja terveellinen valinta. Lisäksi se myös maistuu hyvältä. Vaihtamalla punaisen lihan vaaleaan vaihtaa samalla sydän- ja verisuonitaudit terveyteen. Kananlihan tuotanto synnyttää myös vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin punaisen lihan tuotanto ja kuormittaa vähemmän ympäristöä.

Parempaa elämää, laadukkaampaa lihaa

Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa. Pidämme tärkeänä, että kananpoikamme pysyvät hyvinvoivina ja terveinä koko elinkaarensa ajan. Näin voimme taata paitsi kanoille paremman elämän, myös puhtaampaa, antibioottivapaata lihaa lautasille.

Hyvä ruoka tulee naapurista

Naapurin Maalaiskanan kananpojat syntyvät ja kasvavat Liedon tehtaamme läheisyydessä. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella sijaitsee kymmenen tilaa, joissa kananpojat elävät vapaasti liikkuen ja kuopsutellen turvepehkun päällä. Meille on tärkeää, että koko ketju on keskittynyt maantieteellisesti pienelle alueelle, sillä näin saamme pidettyä eläinkuljetusten pituudet kurissa.

Työtä tekijöille

Liedossa sijaitseva moderni tuotantolaitoksemme työllistää yli 150 ihmistä. Välillisesti työtä on paljon useammalle, kun mukaan lasketaan tuottajat, kuljetusyrittäjät jne. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 34 miljoonaa euroa ja osuutemme suomalaisesta siipikarjamarkkinasta on noin kymmenen prosenttia. Suunta on ylöspäin.

Tutustu tiloihimme: Mahlamäen tila | Säterin tila

#parastakanaa #naapurinmaalaiskana


Usein kysytyt kysymykset

1. Mistä Naapurin Maalaiskanan tuotteita voi ostaa?

Naapurin Maalaiskanan tuotteita on saatavilla mm. hyvin varustelluista K-Citymarketeista, K-Supermarketeista, Prismoista ja S-Marketeista kautta maan.

2. Onko kaikki Naapurin Maalaiskanan tuotteet kotimaisia?

Kyllä, Naapurin Maalaiskanan tuotteet valmistetaan 100 % kotimaisesta kananlihasta. Koska omalla tehtaallamme ei ole toistaiseksi mahdollisuutta kypsien tuotteiden valmistukseen, osa tuotteista kypsennetään ja pakataan muualla. Näidenkin tuotteiden liha on kuitenkin aina peräisin omilta tiloiltamme.

3. Mistä Naapurin Maalaiskanat tulevat?

Naapurin Maalaiskanat syntyvät ja kasvavat Liedossa sijaitsevan tehtaamme läheisyydessä – siis ihan naapurissa. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella Naapurin Maalaiskanoja kasvattaa 10 sopimuskasvattamoa.

4. Mitä Naapurin Maalaiskanat syövät?

Naapurin Maalaiskanojen ruoka koostuu kotimaisista viljoista, kuten kaurasta ja vehnästä, sekä vastuullisesti tuotetusta GMO-vapaasta soijasta. Linnuillamme on koko ajan ruokaa ja raikasta vettä saatavilla.

5. Mitä tarkoittaa GMO-vapaa lihantuotantotapa?

GMO-vapaa lihantuotantotapa tarkoittaa, että eläinten ruokinnassa ei ole käytetty lainkaan geenimanipuloitua rehua vaan ruoka koostuu luonnollisista raaka-aineista, kuten kotimaisista viljoista.

6. Miksi lintujenne ruoka sisältää soijaa?

Toimintamme alkuaikoina kokeilimme lintujen kasvatusta ilman soijaa, mutta pelkkien palkokasvien käyttö valkuaislähteenä aiheutti linnuille turhia vatsavaivoja. Kun ravintoon lisättiin GMO-vapaata soijaa, vatsavaivat hävisivät ja linnut voivat nyt paremmin.

7. Onko Naapurin Maalaiskanan tuotteet antibioottivapaita?

Kyllä, kaikki tuotteemme ovat antibioottivapaita. Koska kananpoikamme voivat hyvin, ei niitä tarvitse lääkitä antibiooteilla.

8. Millaisissa oloissa Naapurin Maalaiskanat elävät?

Naapurin Maalaiskanat elävät tiloillamme suurissa ja avarissa kasvatushalleissa, joissa kananpojat voivat syödä, juoda, liikkua ja kuopsutella vapaasti turvepehkun päällä. Turvepehku auttaa pitämään kasvattamon ilmanlaadun hyvänä ja kananpoikien jalkapohjat kunnossa. Kaikki tuottajamme ovat sitoutuneet siipikarjan hyvinvointitukeen. Tämä tarkoittaa muun muassa, että kanapojilla on käytössä orsia virikkeinä. Kanojen vointia ja kasvatusolosuhteita seurataan 24/7.

9. Pääsevätkö Naapurin Maalaiskanat ulos?

Eivät, sillä ulkoiluun liittyy aina tautiriskejä.