Muovipakkauksissa tiilenpunainen on uusi musta

Naapurin Maalaiskana vastasi ympäristö- ja kuluttajatrendeihin: päivitti pakkauksensa kierrätettävämmiksi, informatiivisemmiksi ja erottuvammiksi

Lietolainen Naapurin Maalaiskana on uudistanut suosittujen broilerituotteidensa pakkaukset. Helmikuun alusta Naapurin Maalaiskanan valikoima erottuu marketin hyllyiltä tiilenpunaisilla rasioillaan.

”Pistimme pakkauksemme uusiksi, koska halusimme niistä aiempaa ympäristöystävällisemmät, informatiivisemmat ja erottuvammat”, kertoo Naapurin Maalaiskanan maajohtaja Samuli Eskola.

Kierrätettävyys

Ympäristöministeriön mukaan Suomessa kierrätetään tällä hetkellä vain 24 prosenttia kaikista muovipakkauksista. Vuoteen 2025 mennessä kierrätykseen pitäisi päätyä jo puolet kaikista pakkauksista, jos Suomi mielii yltää EU:n direktiivin asettamiin tavoitteisiin.

”Suurin osa lihatuotteista on tällä hetkellä pakattu mustiin muovipakkauksiin. Mustaa muovia ei kuitenkaan ole mahdollista kierrättää, sillä nykyiset automaattiset muovinlajittelukoneet eivät erota mustaa väriä. Naapurin Maalaiskanan uudet tiilenpunaiset rasiat sen sijaan sopivat automaattiseen lajitteluun”, Eskola havainnollistaa.

Naapurin Maalaiskanan uudet pakkaukset ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä ja ne on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Informatiivisuus

Kantar TNS:n viimevuotisen selvityksen mukaan 66 prosentille kuluttajista elintarvikkeen laatu on erittäin tärkeä seikka ostopäätöstä tehtäessä. Myös läpinäkyvyyden trendi on Kantarin mukaan kasvussa: yhä useampi kuluttaja haluaa olla perillä siitä, mistä hänen ruokansa tulee ja mitä se sisältää.

”Naapurin Maalaiskanan rasioissa on parasta kanaa: 100 % kotimaista, GMO-vapaata ja korkeasti lihapitoista. Uuden pakkauksen ansiosta nämä tiedostavalle kuluttajalle tärkeät faktat pääsevät entistäkin selvemmin esille kaupan kanahyllyllä”, Eskola lupaa.

Erottuvuus

Tiilenpunaisella värillä ei tavoitella erottuvuutta pelkästään kierrätysrobotin silmissä, vaan reippaan värin tarkoituksena on helpottaa kuluttajan reittiä tutun suosikkibroilerin äärelle.

”Vaikka olemme muihin kanantuottajiin verrattuna vielä pieni haastaja, kanallamme on jo iso joukko intohimoisia faneja. Nyt esimerkiksi Chimichurri-rintafileeseemme ihastuneiden on helppo löytää suosikkinsa kaupan valikoimasta”, perustelee Eskola pakkausuudistusta.

Lisätietoja:
Samuli Eskola, maajohtaja
+358 (0)40 043 6464
samuli.eskola(a)naapurinmaalaiskana.fi

Naapurin Maalaiskana
Naapurin Maalaiskana Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen, siipikarjaan erikoistunut yritys ja olemme nykyisin osa kansainvälistä Scandi Standard-pörssiyhtiötä. Meillä on alallaan yksi Pohjoismaiden uudenaikaisimmista tuotantolaitoksista Turun seudulla Liedossa ja valmistamme tuotteitamme Naapurin Maalaiskana -brändillä vähittäiskauppaan ja HoReCa -asiakkuuksiin. Panostamme toiminnassamme laatuun, tuotteemme ovat GMO-vapaita ja meillä on esim. FSSC laatu- ja turvallisuussertifikaatti. 

Lähteet:
Ympäristöministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia muoveista
Kantar TNS / SIAL: Food trends for 2018 and 2019 worldwide